Criterions extremsportspel är nerlagt

Criterions extremsportspel är nerlagt

Elecronic Arts presskonferens på E3 2014 var en udda affär. Spelgiganten hade inte mycket nytt att komma med, och det kändes stundtals som att de grep efter halmstrån. Ingenstans var det här mer uppenbart än med utannonseringen av Burnout-studion Criterions nya extremsportspel som mest verkade bestå av högtflygande idéer. Här är trailern.

Criterion Games new IP! – EA Conference – E3 2014 – Eurogamer

Have a look behind the doors of Criterion Games, and check out the progress they are making on their new IP! Subscribe to Eurogamer – http://www.youtube.com/subscription_center?add_user=eurogamer For the latest video game reviews, news and analysis, check out http://www.eurogamer.net and don’t forget to follow us on Twitter: http://twitter.com/eurogamer

Nu har det framkommit uppgifter om att projektet slutligen blivit nerlagt. Eurogamer kontaktade en talesperson för Electronic Arts som hade följande att säga.

– Även om Criterion gått vidare från deras tidigare utannonserade projekt som de pratat om och inte längre driver det framåt specifikt, fortsätter de bygga nya idéer och experiment med nya varumärken för EA. De jobbar även på VR-upplevelsen för Star Wars: Battlefront och bidrar till andra EA-spel, exempelvis speeder bikes i Star Wars: Battlefront.

Ingen utanför Electronic Arts tycks vara riktigt säkra på vad Criterion är idag. Grundarna lämnade företaget 2014 (Alex Ward släppte nyligen sitt nya spel Dangerous Golf) och 2013 flyttade åttio procent av den dåvarande personalstyrkan till Ghost Games för att jobba på fjolårets omstart av Need for Speed. Det känns med andra ord som att det kommer ta ett bra tag innan vi ser ett storspel från Criterion igen, om någonsin. Det senaste spelet som Criterion agerade huvudutvecklare för var Need for Speed: Most Wanted från 2012.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts