Chris Avellone jobbar med Prey

Chris Avellone jobbar med Prey

Under Bethesdas E3-konferens avslöjades Prey. Det utvecklas av Arkane Studios Austin och verkar bli ett förstapersonsspel med starka skräckelement. Efter avslöjandet tog Chris Avellone till Twitter för att berätta att han arbetar med spelet.

Chris Avellone är en industriveteran av rang. Han inledde sin karriär som kampanjförfattare av Dugeons and Dragons-inspirerade pappersrollspel. Avellone anställdes av Interplay 1995, och medverkade i utvecklingen av Black Isles Fallout 2 innan han påbörjade arbetet med den evige kultklassikern Planescape: Torment som släpptes 1999.

2003 lämnade han Interplay för att grunda Obsidian Entertainment tillsammans med en handfull andra Black Isle-veteraner. Avellone fortsatte utveckla rollspel med Star Wars: Knights of the Old Republic II, Icewind Dale II och Fallout: New Vegas som de största höjdpunkterna under hans tid med studion. I juni 2015 avslöjade han att han skulle lämna Obsidian. Förutom Prey jobbar också Avellone för tillfället med Larian Studios Divinity: Original Sin 2.

About The Author

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Related posts