Superklassikern Outcast får remake

Superklassikern Outcast får remake

Superklassiker är inget ord man ska slänga sig med hur som helst, men Outcast från 1999 har gjort sig förtjänt av epitetet. Bara ett fåtal spel i Svenska PC Gamers tjugoåriga historia har fått 96 eller ett snäpp högre i betyg. Ett av dem är Outcast – och nu ska en ny generation gamers få chansen att lära sig vad mamma och/eller pappa spelade när de växte upp. Big Ben meddelar i en pressrelease att Appeal, som gjorde originalet, ska göra remaken som släpps “i början av 2017 under namnet Outcast: Second Contract“. Röster och soundtrack remastras och nya karaktärsmodeller, animationer och omgivningar adderas. Somliga av er kommer kanske fälla en tår, för voxlarna kasseras och byts ut mot polygoner. R.i.p. voxlar.

Det var NeoGAF som grävde upp pressmeddelandet och en tysk trailer som du kan se undertill med subbar. Filmen visar inte hur spelet ska se ut i praktiken men lovar guld, gröna skogar och att vi snart ska vänta oss bilder och därefter en trailer. Om remaken gör bra ifrån sig kan vi även se fram emot en uppföljare. Milde tid!

Till en sådan är det emellertid en bit kvar. För ett par år sedan var en Outcast-reboot i görningen men Kickstartern misslyckades. Vi fick en något pimpad version av Outcast i december 2014, men Second Contract låter ju som något betydligt ambitiösare.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts