SpellForce III släpps i år, se färska bilder

SpellForce III släpps i år, se färska bilder

När SpellForce III avtäcktes för två år sedan trodde många att vi därefter skulle matas med info, filmer och bilder tills vi storknade. Icke. Grimlore Games lade locket på men nu har en Steamsida slagit upp portarna. Den ger oss en hoper nya bilder men framför allt lovar den att SpellForce III, seriens prequel, ska släppas under 2016. Precis som tidigare delar kommer den att mixa strategi med rollspel och låta oss bygga baser, hantera resurser och kontrollera arméer.

Då tredje delen äger rum 500 år innan de andra säger det sig självt att du klarar dig väl utan förkunskap, även om sådan är en bonus. Grimlore lovar oss en 30 timmar lång kampanj som förstås inte är utan nyheter. Numer kommer du inte kunna utvinna resurser i ena hörnet av kartan för att omedelbart kunna nyttja dem i den andra änden. Varje sektor har en oberoende bas med sin egen befolkning och ekonomi och för att bygga nya måste den närliggande vara bebodd. Via häst och vagn kan du forsla resurser och idka byteshandel, så som gammelfarfar gjorde.

06
Detaljstyrningen är mindre krävande än i annan strategi, allt för att du ska kunna lägga din energi på annat.
05
Bilderna lovar taktiskt rollspelsmys en masse.
04
Camping: coolt sedan tältet uppfanns.
03
Inte direkt Berlinmurklass på det här staketet.
02
“En för alla, alla mot en.” Eller hur var det nu igen?

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts