Gears of War: Ultimate Edition

Gears of War: Ultimate Edition

Machoattityd och KÖTTIGA strider som håller än.

Av Joakim Kilman

Den största fienden i Gears of War: Ultimate Edition är inte de ytterst våldsamma utomjordingarna som inte dras för att förvandla dig och alla du känner till små blodiga grytbitar. Istället är det stora hotet Windows Store.

Om Games for Windows Live gjorde livet surt för er som försökte spela originalversionen av Gears of War har vi ytterligare dåliga nyheter: samma visa kommer upprepas. För även om GFWL gått hädan har Microsoft istället gett oss Windows Store, också det med idel nesliga begränsningar.

I teorin ska appformatet göra installation och hantering av spelet mer bekvämt, men istället är det precis tvärtom. Redan installationen irriterade, eftersom Windows Store inte själv lät mig välja var jag skulle installera spelet. Jag var tvungen att gå in i inställningar på annat håll och fixa det, annars försökte programmet installera spelet på min C-drive som jag endast använder för operativsystemet. Dels begränsas dina valmöjligheter vad gäller bildformat, du kan inte använda varken Fraps eller Nvidias shadowplay för att spela in eller ta bilder. Men värst av allt: moddande är omöjligt.

04

Men själva spelet då? Jo då, det är fortfarande väldigt roligt, trots alla dumheter som utgåvan dras med. Det är en tjusig remaster som gör att spelet står sig rätt bra grafiskt. Miljöerna är fortfarande storslaget skitiga och striderna är grisiga och tunga. Fysiken är ibland lite väl lättviktig med tunga bilar som flyger omkring som om de vore gjorda av frigolit, men grundstommen i spelet är alltjämt stabil.

Kampanjen har åldrats en aning, men det stör mig faktiskt inte. Trots att det är på tok för många sekvenser där man använder en fastmonterad kulspruta för att meja ner fiendehorder, och en rätt sopig bilsekvens, så är det fortfarande de intensiva striderna som utgör lejonparten av speltiden.

Ändå, det är inte en rolig utveckling att pc-spel ska närma sig de begränsningar som konsoler dras med, men bortsett från den biten (vilken är svår att bortse från) är Gears of War fortfarande mäkta underhållande, och svårt att inte rekommendera för den som kan tänka sig att gå en match med Windows Store. Att såga en ilsken fiende itu med din motorsågsautomatkarbin är lika tillfredsställande nu som det alltid varit, och det påminner om varför den nu så uttjatade covermekaniken faktiskt var en så bra innovation när det begav sig. Gears of War har en utmärkt balans mellan stressigt prickskytte, taktiska manövrer och brutala närstrider.

Gears of War: Ultimate Edition Reviewed by on .
3.4

Utslag

68
68
Ännu underhållande, men på grund av Windows Store är det inte så bra som det borde varit.

I korthet

Vad är det?

Nyversion av spelet som gav det coverbaserade skjutandet ett ansikte.

Influenser

Starship Troopers

Spelas på

Core i5 2,7 Ghz,  8 GB ram,  R7 260x/GTX 650 Ti, 60 GB hdd (minimum)

Core i5 3,5 GHz, 8 GB ram, R9 290X/GTX 970, 60 GB HD (rekommenderat)

Kolla även in

Tom Clancy’s The Division, PCG 237, 87 %

Cirkapris

250:-

Releasedatum

Ute nu

Utgivare

Microsoft

Utvecklare

Epic Games, The Coalition

Multiplayer

Ja

Webb

gearsofwar.com

Pegi

18 år

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts