Fallout 4: Automatron

Fallout 4: Automatron

Bygg din egen PLÅTNIKLAS.

Av Joakim Kilman

Senare års installationer av Fallout har haft väldigt ojämna expansioner. Från extremt ointressanta saker som Operation Anchorage till höjdpunkter som Old World Blues. Automatron lägger sig någonstans mittemellan, och kan bäst beskrivas som en smårolig bagatell.

Den stora nyheten är möjligheten att bygga sina egna robotar. En smärre armé, om du så vill. I praktiken är det kanske inte, om vi ska vara uppriktiga, så användbart men det är onekligen roligt. Åtminstone om du har ork nog att leta rätt på den enorma mängd tejp och skrot som krävs för att bygga de fetaste robotarna. Personligen har mitt tålamod för att leta alarmklockor och salladsskålar blivit allt mindre, och jag önskar det fanns något smidigt sätt att kringgå det värsta skrotsamlandet. Du kan förvisso be dina nya robotundersåtar att leta föremål åt dig, men det är inte särskilt effektivt.

3
Jezebel är en hjärna i en burk, och härligt dryg.

Här finns också ett par nya kompanjoner och en ny sidohistoria om en stolle som kallar sig Mechanist. Det är den karaktärens robotarmé som är upptakten till att du börjar bygga dina egna metallmonster. De nya karaktärerna är även de robotar, logiskt nog. Ada är en ganska träig, om än hjälpsam, figur. Roligare är då Jezebel, även om hon inte riktigt lever upp till sin initialt underhållande dialog. Hon är dock synnerligen vrång, på ett kul sätt, och hennes matematiska logik för mordiskt beteende är nog för att jag ska uppskatta henne. Man kan naturligtvis också uppgradera både Ada och Jezebel efter hjärtats behag, och pälsa på dem med rejäla vapen och andra godsaker som gör dem formidabla i strid. Du kan också ta med dig valfri egenkonstruerad robot som kompanjon.

Själva intrigen om Mechanist är dock inte mycket att hetsa upp sig över, och mysteriet löses på tråkigast möjliga vis genom att helt enkelt slå ihjäl ett antal minibossar för att slutligen ta sig an ett arenaslagsmål mot anfallande horder av robotar. Det är tämligen oinspirerat. Att uppdraget är kort stör mig inte, men det hade kunnat struktureras på ett roligare sätt. Som det är nu rinner all potentiell mystik ut i sanden på grund av det klumpiga genomförandet.

Som ett litet komplement till den redan rejäla craftingmekaniken i Fallout 4 får Automatron ändå ses som lyckat. Det är inte speciellt djupt, och det förändrar ingenting på dramatiska vis, men att experimentera med robotbyggandet är underhållande för vad det är – en stunds tidsfördriv medan vi väntar på en mer rejäl och omskakande expansion.

Fallout 4: Automatron Reviewed by on .
3.35

Utslag

67
67
En stunds trevlig robotunderhållning i väntan på större ting.

I korthet

Vad är det?

Första tilläggspaketet till Fallout 4 med mängder av robotar.

Utvecklare

Bethesda Softworks

Utgivare

Bethesda Softworks

Cirkapris

90:-

Webb

fallout4.com u

Pegi

18 år

Spelas på

Core i5, 2,8 GHz/Phenom II 3 GHz, 8 GB ram, GTX 550/Radeon HD 7870, 30 GB hdd (minimum)

Core i7 3,6 GHz/ FX-9590 4,7 GHz, 8 GB ram, GTX 780/Radeon R9 290x, 30 GB hdd (rekommenderat)

Kolla även in

Fallout: New Vegas – Old World Blues, PCG 178, 78 %

About The Author

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Related posts