Dying Light: The Following

Dying Light: The Following

De levande döda prövar lantlivet.

Av Mats Nylund

De fuktigt köttiga ljuden kan bara betyda en sak: att jag ännu en gång lyckats plöja mig igenom en hord av zombier med min Mad Max-influerade bil, som både tar skada och får erfarenhetspoäng av slafskaoset. En av de mer kvickare zombierna lyckas hänga sig fast, men ett tryck på boosten ordnar saken. Jag mullrar vidare över ängarna mot mitt avlägsna mål.

The Following är ett rejält tilltaget DLC-paket till zombieparkouren Dying Light, som utspelar sig på en lummig landsbygd strax utanför staden, som du faktiskt än kan skåda i bakgrunden när du befinner dig på hög höjd. Till en början känns de nya områden du kan utforska inte så värst tilltagna och det är frustrerande att inte kunna klättra upp på ett hus för att undkomma zombiehorder, men efter en stund får du tillgång till en bil. Det är förstås ett vrak som förefaller hållas ihop av den myckna rosten, men med tiden kan du uppgradera den till en läcker liten sak som blixtsnabbt tar dig från ena änden av till den andra – särskilt när du lärt dig vägarna och vad du kan och inte kan köra igenom.

Zombier är givetvis en av de saker du kan köra igenom. Om du inte orkar stanna och hacka dig igenom en zombiehord är det rimligt att helt enkelt köra på dem. Se upp bara så att du inte kör på någon av de köttigare odöda, åtminstone inte förrän du uppgraderat chassit. Det är ändå inte säkert att vare sig du eller bilen överlever det, och reservdelar och skruvar måste du hitta genom att långsamt gå igenom de parkerade bilar du hittar överallt.

I 15–20 timmar fixar du med din bil, utforskar, bygger upp tilliten hos lokalbefolkningen och jobbar dig sakteligen fram till slutet. Längs vägen hittar du mängder av ställen att utforska, skyltdockslika människor att prata med, mysterier att lösa och ett par nya vapen. Känslan är helt annorlunda från den tajta stadsbebyggelsen, och jag måste säga att det här känns som en liten semester från dammet och smutsen inne i staden. The Following kan påbörjas så fort du tagit dig igenom introsekvensen i spelet, även om det förstås är lite enklare om du har rutin: dels kan spelmekaniken och dels har levlat upp dina förmågor. Det känns som ett helt extra spel, nästan lika stort som originalet men med helt annorlunda känsla. Än en gång har jag oväntat, oförskämt kul med Dying Light.

bildtext5
Körningen lutar mer mot “kul” än “realistisk”, vilket är kul.

I korthet

Vad är det?

Mad Max i pseudo-mellanöstern.

Influenser

Dead Island, zombier

Spelas på

Core i5-2500, 4 GB ram, Geforce GTX 560/Radeon HD 6870, 40 GB hdd (minimum)

Core i5-4670K, 8 GB ram, Geforce GTX 780/Radeon R9 290, 40 GB hdd (rekommenderat)

Kolla även in

Dead Island, PCG 179, 64 %

Liten info

Cirkapris 180:-

Releasedatum

Ute nu

Utgivare

Techland

Utvecklare

Techland

Multiplayer

Ja

Webb

dyinglightgame.com

Pegi

18 år

Dying Light: The Following Reviewed by on .
3.95

Utslag

79
79
Lättsam zombiehistoria med köttigt tunga närstrider och härligt lantliga bilresor.

About The Author

Related posts