Dragon Quest Heroes

Dragon Quest Heroes

UNDERVÄLDIGANDE visit av en älskad jrpg-serie.

Av Ian Dransfield

Ett fåtal Dynasty Warriors har släppts till pc under de senaste tio åren, men bara ett Dragon Quest. Det var med andra ord inte givet att vi skulle få se crossovern Dragon Quest Heroes: The World Tree’s Woe and the Blight Below – inte minst med tanke på titelns längd. Men tro det eller ej: det är släppt till pc! Det är ingen dålig port och går i princip ut på att trycka på en knapp under dussintals timmar.

Efter att ha köttat mig igenom det väl utdragna och pratiga introt upptäckte jag att Heroes var rätt roligt. Det är polerat och lättfattligt och även om det är Dynasty Warriors armémassakrerande hack and slash i en ny kostym finns här också kopplingar till den uråldriga jrpg-serie det bygger på.

Det här är ett actionrollspel där du och ett team bestående av en trio (du kan byta mellan dem när du helst behagar) slår er igenom hundratals fiender. På exakt varenda bana. Detta gör du genom att ta till en attack eller en lite mer kraftull sådan för att fylla en mätare som släpper lös den starkaste av dem alla. Du kan också åkalla supportenheter. Tja, det är ungefär det hela.

Inramningen räddar Heroes från att tappa sin lyster mycket tidigare än vad det till slut gör. Looken och animekänslan fångar Dragon Quest perfekt. Tråkigt nog lider Heroes av den mest klichétyngda och meningslösa berättelsen jag sett på länge. Du kan och bör hoppa över så mycket dialog och så många mellansekvenser du kan. För, gode Gud, de dyker upp hela tiden.

Det är också synd att spelets action snabbt blir så rutinmässig. Du startar en bana, dödar ett par monster, ser portaler öppnas och som du måste stänga (genom att döda monster), kämpar mot några större bestar och, ofta men inte alltid, tvingas vakta ett föremål, en plats eller en person. Jag trodde att det skulle utvecklas till något mer – något större. Jag hade fel.

Märkligt nog saknas multiplayer. Med fyra vänner som hackar och slashar tillsammans hade detta varit roligare. Övergången från Playstation 4 till pc är emellertid riktigt bra, om än inte perfekt. Upplösningen går aldrig över 1080p men jag stötte åtminstone inte på några allvarliga bekymmer eller kraschar.

Vad som till en början är kul blir dock snabbt repetitivt. Bortsett från hardcorefansen av Dynasty Warriors (då helst i kombination med att vara ett hardcorefan av Dragon Quest) är det svårt att se vilka Heroes riktar sig till. De som är nyfikna på svaret bör vänta på en Steamrea.

Dragon Quest Heroes Reviewed by on .
2.9

Utslag

58
58
Roligt till en början men tappar snabbt sin lyster. Bara för fans av Dynasty Warriors och Dragon Quest.

I korthet

Vad är det?

En spin-off av Dynasty Warriors.

Utvecklare

Koei Tecmo

Utgivare

Square Enix

Webb

dragonquest-game.com/heroes

Cirkapris

450:-

Pegi

12 år

Spelas på

Core i7-processor, 4 GB ram, Geforce GTS 450/Radeon HD 5770, 20 GB hdd (minimum)

Core i7-processor, 4 GB ram, Geforce GTX 650/Radeon HD 7870, 20 GB hdd (rekommenderat)

Kolla även in

Dynasty Warriors-serien

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts