Dead Island 2 har försvunnit från Steam

Dead Island 2 har försvunnit från Steam

Dead Island 2 finns inte längre på Steam. Enligt databasen heter det numer “Unknown App 268150”, vilket ärligt talat rullar sådär på tungan. Om spelet hade fört en lugn och stillsam utveckling skulle det möjligen inte varit fog för oro, men de dåliga nyheterna har snarare avlöst varandra under det senaste året. I april 2015 inleddes nedförsbacken med en rejäl försening från våren 2015 till någon gång 2016. Det fortsatte med att Deep Silver sparkade Yager och istället lät Sumo Digital stå för utvecklingen.

Och nu är vi alltså här, med alla spår av Dead Island 2 i princip bortsuddade från Steam. Det kan peka på att Deep Silver till sist dragit i nödbromsen och lagt ner spelet. Möjligen kan det också innebära att Deep Silver och Sumo gör sig redo för att visa en helt ny version av spelet. Allt vad vi hittills sett från spelet bygger på den tidigare visionen, och “motstridiga visioner” var just det som fick utgivaren Deep Silver att göra slut med Yager. Med E3 runt hörnet kanske de levande döda är redo att återuppväckas? Och då lär det alltså inte se ut så här.

 

About The Author

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Related posts