American Truck Simulator

American Truck Simulator

Du och jag, vägen.

Av Mats Nylund

Jag sätter mig i hytten med morgonkaffet som enda sällskap. Motorn vrålar igång, men sänker sig snabbt till ett dovt muller som känns i hela kroppen. När jag kopplat på dagens släp – ett lass leksaker till en känd amerikansk stormarknad – glider min gigantiska, långnästa lastbilsrigg mjukt och fint ut på gatorna i San Francisco. Jag tar en slurk kaffe och fäster blicken på vägen.

American Truck Simulator handlar inte om att rädda världen. Detta är mer som att gå till jobbet, om än i komprimerad och roligare form. Du börjar med att ta uppdrag åt andra, där alla kostnader är betalda och du bara behöver oroa dig för att frakta lasten dit den ska. Ganska snart börjar banken maila allt större låneerbjudanden, och frestelsen att köpa en alldeles egen lastbil blir till sist oövervinnerlig. Ett garage att ställa den i får du gratis och därifrån bygger du upp ditt eget åkeri.

Tyvärr finns det bara två lastbilar att lägga vantarna på i dagsläget: En Peterbilt 579 och en Kenworth 680. Båda är väldigt amerikanska, med långa motorhuvar som gör det till ett litet äventyr att parkera släpet på trånga bakgårdar – för övrigt en stor del av nöjet med hela spelet. Båda kan uppgraderas med mängder av prestandahöjande delar eller dekorationer, och fler lastbilar är på ingång.

Detsamma gäller kartan. I skrivande stund finns bara Kalifornien och Nevada, men fler delstater kommer i form av såväl gratispaket (Arizona är snart här) som expansioner. Även om det tar några dagar att utforska alla vägar så är det här ett betydligt mindre spel än föregångaren Euro Truck Simulator 2 var i sin linda.

Det de båda har gemensamt är däremot den lagom övertygande lastbilsfysiken, de omfattande resorna och de trovärdigt korkade AI-förarna. Samt känslan av att långsamt bygga upp ett transportimperium medan du kör långa, meditativa transporter och lyssnar på din favorit-podd eller countryradio. Det är svårt att fånga känslan i text, men ATS är ett spel som till stor del bygger på att det är så sabla mysigt att glida fram genom landskapet. Med tiden väntar fler vägar och fler fordon att utforska dem med. Nej, jag är inte orolig. SCS har kontinuerligt uppdaterat och förbättrat ETS2 under de senaste två åren. De kommer att göra detsamma med ATS tills det är minst lika bra och omfattande – om inte bättre. Garanterat större i alla fall, om de orkar släppa hela USA. Men nu får du ursäkta, jag har ett lass betongrör att leverera till Bakersfield.

I korthet:

Vad är det?
Realistisk lastbilskörning i ett förminskat USA.
Influenser
Euro Truck Simulator 2, Convoy.
Spelas på
Dual core CPU 2,4 GHz, 4 GB ram, Geforce GTS 450, 3 GB hdd (minimum)
Quad core CPU 3 GHz, 6 GB ram,  Geforce GTX 760, 3 GB hdd (rekommenderat)
Kolla även in
Euro Truck Simulator 2, PCG 196, 85 %

Cirkapris 200:-
Releasedatum Ute nu
Utgivare SCS Software
Utvecklare SCS Software
Multiplayer Nej (om du inte räknar modden!)
Webb americantrucksimulator.com
Pegi 3

bildtext4

 

American Truck Simulator Reviewed by on .
3.95

Utslag

79
79
Ännu en lastbilssimulator tar truckhjärtan med storm, och härifrån kan det bara bli bättre.

About The Author

Related posts